O Μεταξάς είχε... προλάβει τον Παπαθεμελή!

Στις αρχές του Ιουλίου του 1938, οι Αθηναίοι διάβαζαν με... τρόμο ότι το ξενύχτι τους ήταν σε κίνδυνο. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση ετοίμαζε νόμο βάσει του οποίου τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης θα έκλειναν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα! Σα να λέμε ότι ο Ιωάννης Μεταξάς είχε... προλάβει τον Στέλιο Παπαθεμελή που είχε κάνει περίπου το ίδιο (για λίγο πάντως) την δεκαετία του ΄90.



Τι ακριβώς θα προέβλεπε ο νόμος; Την 1η πρωινή θα κλείνουν υποχρεωτικά όχι μόνο τα θέατρα και οι κινηματογράφοι αλλά ακόμα και οι ταβέρνες της πόλης και των συνοικιών. Εξαιρέσεις θα υπήρχαν. Από το μέτρο θα εξαιρούνταν τα κέντρα που βρίσκονταν σε ακτίνα εκτός της πρωτεύουσας.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον υπουργό Εσωτερικών ο οποίος το έκανε αυτό προκειμένου να σταματήσει τη φασαρία που γινόταν μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός κ.Σκυλακάκης τόνισε ότι μελετάται το συγκεκριμένο μέτρο και το δικαιολόγησε ως εξής: Δεν είναι δυνατόν εξαιτίας των γλεντζέδων να υποφέρουν όσοι κατοικούν γύρω από τα νυχτερινά κέντρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά