Ο τρομερός παπα- Ζυμπουλάκης που αναστάτωσε τον Κολωνό

Κατά τις δεκαετίες του '20 και του '30, ανακαλύψαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, πολλά περιστατικά με... απατεώνες ιερείς που ξεγελούσαν τον κόσμο ή έβρισκαν εύφορο έδαφος για παράνομες ερωτικές περιπέτειες. Ήταν ήταν κανονικοί ιερείς, είτε είχαν καθαιρεθεί και συνέχιζαν παρανόμως την ιερατική δράση, είτε δεν ήταν καν... παπάδες και φορούσαν ράσα. Ο παπα-Ζυμπουλάκης στον Κολωνό, ήταν μια τρομερή ιστορία από μόνος του



Εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο δέσιμο που είχε τότε ο κόσμος με την εκκλησία, πολλοί απατεώνες βρήκαν το ράσο ως μέσο προκειμένου να κάνουν τις απατεωνιές τους ή να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους επιθυμίες. Ο Κρητικός ιερέας, Ανδρέας Ζυμπουλάκης ήταν... ξεχωριστός τύπος.

Κατ' αρχήν ήταν παντρεμένος! Με την πρεσβυτέρα του, είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Επίσης, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ της εποχής, είχε ωραίο σώμα, ήταν όμορφος και διέθετε πολύ καλό επίπεδο μόρφωσης.

Στην συνοικία του Κολωνού είχαν αρχίσει να... ψιθυρίζονται φήμες περί της δράσης του όταν εξομολογούσε κάποιες γυναίκες της περιοχής που μαγεύονταν από τον γοητευτικό ιερέα. Μάλιστα ο ίδιος ζητούσε να πηγαίνει στα σπίτια τους για να τις εξομολογεί καθώς ισχυριζόταν ότι η πρεσβυτέρα του ήταν ζηλιάρα...

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο παπα-Ζυμπουλάκης έκανε ερωτική σχέση με 40χρονη χήρα της περιοχής. Μάλιστα υπήρχαν υποψίες ότι είχε παράλληλη σχέση και με την 20χρονη κόρη της.


Τότε άρχισαν τα επεισόδια. Οι φασαρίες με την πρεσβυτέρα έγιναν καθημερινό φαινόμενο, μετά ξυλοδαρμού κάποιες φορές. Οι περισσότεροι ενορίτες ήταν υπέρ της άμεμπτου ηθικής του παπά τους με εξαίρεση κάποιους διορατικούς που είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η χήρα διέδωσε στη γειτονιά ότι επειδή δεν άντεχε άλλο την κακία του κόσμου θα πουλούσε το σπίτι της, θα έπαιρνε την κόρη της και θα πήγαιναν να εγκατασταθούν στο Παρίσι. Όντως έβγαλε διαβατήρια, πούλησε το σπίτι αλλά...μαζί τους εξαφανίστηκε και ο παπα-Ζυμπουλάκης

Ο οποίος επίσης είχε βγάλει διαβατήριο. Όλοι πίστεψαν ότι ο παπάς, η χήρα και η κόρη της έφυγαν για το Παρίσι. Όμως δεν ήταν έτσι... Τα διαβατήρια εκδόθηκαν για να πετάξουν... στάχτη στα μάτια και να ξεγελάσουν τους πάντες.

Πάτρα αντί για Παρίσι και... τέρμα τα ράσα

Τελικά ανακαλύφθηκαν μετά από χρόνια στην Πάτρα. Ο Ζυμπουλάκης είχε... ξεκοκαλίσει τα χρήματα από την πώληση του σπιτιού αλλά και την προίκα της μικρής. Βεβαίως είχε πετάξει τα ράσα, είχε κόψει τα μαλλιά του και είχε ανοίξει στιλβωτήριο.

Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι δύο γυναίκες τον είχαν ακολουθήσει με τη θέλησή τους. Λίγες μέρες μετά η πρεσβυτέρα τον μήνυσε για μοιχεία. Ο Ζυμπουλάκης όμως ήταν ελεύθερος για να συνεχίσει να κάνει τις... απατεωνιές του.

Έκανε τελετές σαν... παπάς κανονικός

Βεβαίως καθαιρέθηκε από το επισκοπικό δικαστήριο της Αθήνας και δεν είχε πλέον καμία δουλειά με τα ράσα και τα υπόλοιπα ιερατικά. Επίσημα... Γιατί ανεπίσημα δεν τον σταματούσε κανείς.

Μερικά χρόνια μετά συνελήφθη για μια ακόμα απάτη. 

Ο Νικόλαος Κραουνάκης είχε βάλει στο... μάτι μια υπηρέτρια, την Μαρία Τριανταφύλλου. Δεν ήταν μόνο ότι του άρεσε ως γυναίκα αλλά του άρεσαν και οι 10 χιλιάδες δραχμές που είχε στην άκρη.Τα ήθελε και τα δύο... Ο Κραουνάκης ζήτησε... ολοκλήρωση των σχέσεων αλλά η Τριανταφύλλου απαίτησε γάμο για να συμβεί αυτό...

Τι έκανε λοιπόν ο πολυμήχανος; Πήγε στον παπα-Ζυμπουλάκη, του έταξε τα μισά από τα δέκα χιλιάρικα και του ζήτησε να βάλει τα ράσα και να κάνει γάμο. Βρήκαν κι ένα φίλο τους για κουμπάρο και... όλα ΟΚ!!!

Ο Ζυμπουλάκης έκανε το γάμο κανονικά, παρότι είχε καθαιρεθεί αλλά δεν το γνώριζε η νεαρά. Που μετά το γάμο, παραδόθηκε στον Κραουνάκη αλλά του... παρέδωσε και τα χρήματα τα οποία ο γαμπρός εξαφάνισε σε πολύ σύντομο διάστημα. Και στη συνέχεια την έδιωξε.

Τότε η Τριανταφύλλου έμαθε ότι της έστησαν παγίδα. Πήγε στην αστυνομία και συνελήφθησαν ο Κραουνάκης και ο Ζυμπουλάκης ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, παρίστανε τον... ιερέα και έκανε κανονικά γάμους και βαφτίσια.

Που βέβαια ήταν άκυρα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά