Η πανέμορφη χωριατοπούλα της Δράμας που προκάλεσε... φονικό!

Την ιστορία της πανέμορφης χωριατοπούλας Μαρίτσας, από το χωριό Μπάνιτσα (Συμβολή) της Δράμας περιέγραφε ο Τύπος του 1934 στην Ελλάδα. Για τα μάτια της Μαρίτσας έγινε φονικό στο χωριό κι... έμπλεξε κόσμος!



Η κοπέλα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, ή τέλος πάντων ό,τι βλέπετε απ' αυτήν είναι η 17χρονη Μαρίτσα Παπάζογλου. Πεταχτή, λυγερή, περιζήτητη, την ήθελαν όλοι οι άντρες.

Η Μαρίτσα όμως είχε ήδη παντρευτεί τον Κυριάκο Τάσο. Όλο το χωριό είχε να λέει για την τύχη της Μαρίτσας που έπεσε σε καλά χέρια καθώς ο Κυριάκος δεν δίστασε να τη ζητήσει σε γάμο και η νεαρή κοπέλα αποδέχθηκε την πρότασή του. Της άρεσε, άλλωστε.

Ο Κυριάκος Σαλτίτζογλου, ως κουμπάρος της, είχε την άνεση να μπαινοβγαίνει στο σπίτι. Και σύντομα άρχισε να διαπιστώνει ότι την κουμπάρα την έβλεπε διαφορετικά. Άλλωστε σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν πανέμορφη.

Όμως ο Σαλτίτζογλου δεν άντεχε να βλέπει την Μαρίτσα στην αγκαλιά άλλου! Και αποφάσισε να εκδικηθεί τον άνθρωπο που του άρπαξε την ευτυχία του.

Ο κουμπάρος πάντως συνάντησε τον Τάσο έξω από το χωριό ενώ συνομιλούσε με ένα φίλο του. Έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να τον πυροβολεί και έριξε τέσσερις σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματός του.



Ο Τάσος δεν το έβαλε κάτω. Όρμησε στον μαινόμενο Σαλτίτζογλου και άρχισε πάλη μεταξύ τους. Όμως ήταν αιμόφυρτος και αποδυναμωμένος από τα τραύματα που είχαν προκαλέσει οι σφαίρες του Σαλτίτζογλου. Έπεσε λιπόθυμος σε ένα χαντάκι ενώ ο δράστης του έριξε και μια πέμπτη βολή χωρίς να τον πετύχει.

Η πτώση στο χαντάκι προκάλεσε τον θάνατο το Τάσου. Ο Σαλτίτζογλου έβαλε την κάνη στο στόμα του και πυροβόλησε. Έπεσε νεκρός κι αυτός...

Παρένθεση: Τώρα τι έφταιγε ο άντρας της ή και η ίδια που την... γούσταρε ο Σαλτίτζογλου είναι άλλη κουβέντα.

Πάντως στο χωριό έλεγαν ότι η Μαρίτσα είχε υποσχεθεί γάμο και στον κουμπάρο της αλλά όταν εκείνος έλειψε στην Αθήνα για δουλειές και κατόπιν επέστρεψε στο χωριό για να τελέσει τον γάμο την βρήκε παντρεμένη με τον Τάσο...

Χαμός...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά