Η θαυματουργός εικόνα του Χριστού που ανοιγόκλεινε τα μάτια Του!

Θα θυμάστε ότι σε πρόσφατα κείμενά μας σας είχαμε αναφέρει για τον Άγιο Γεώργιο που είχε εμφανιστεί δύο φορές στον Λαγκαδά αλλά και τον Θεσσαλονικιό που είχε δει μπροστά του τον Άγιο Παύλο. Σήμερα, κορυφώνουμε  τα θαύματα με την 14χρονη κόρη ενός Κωνσταντινουπολίτη εργάτη στο Μαρούσι, που παρατηρώντας μια εικόνα του Χριστού στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι ανοιγόκλεινε τα μάτια Του! 



Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε την θαυματουργή εικόνα που είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι.  Η εικόνα ύψους 30 εκατοστών και πλάτους 20, σχήματος ωοειδούς και ζωγραφισμένη σε μουσαμά επικολλημένου σε γύψο, ήταν άριστης τέχνης και παρίστανε, με πολύ παραστατικό τρόπο, τον πόνο του μαρτυρίου του Θεανθρώπου φέροντος το ακάνθινο στεφάνι.

Το ιστορικό έχει ως εξής: Κάτοχος της εικόνας ήταν ο εργάτης στο βαφείο Μόσχου, Χρήστος Αποστολίδης. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και πατέρας τριών παιδιών. Είπε ότι την εικόνα την είχε κληρονομήσει μετά το θάνατο του πατέρα του, χωρίς όμως να γνωρίζει την προέλευσή της.

Επί μια δεκαετία που είχε την εικόνα δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Μέχρι που η 14χρονη κόρη του Άννα, ενώ άναβε το καντήλι μπροστά από την εικόνα, διαπίστωσε ότι ο Ιησούς ανοιγόκλεινε τα μάτια Του!


Έντρομη ειδοποίησε τους γονείς της και σύντομα το νέο διαδόθηκε. Η εικόνα εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου συνέρρευσαν χιλιάδες πιστών, αλλά και πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη ώστε να επιβάλλει την τάξη.

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά