Η σπείρα διαρρηκτών στην Αθήνα που είχε γυναίκα αρχηγό!

Βρισκόμαστε στην Αθήνα της δεκαετίας του ΄30. Μια σπείρα διαρρηκτών επί μεγάλο χρονικό διάστημα ρήμαζε τα σπίτια ευκατάστατων Αθηναίων. Ήταν ο εφιάλτης της αστυνομίας. Κι όταν τελικά κατόρθωσαν να τους ανακαλύψουν και να σταματήσουν τη δράση τους, διαπίστωσαν ότι για όλα... έφταιγε μια γυναίκα!



Αρχηγός της σπείρας ήταν η 35χρονη Μαίρη Κούκιου. Επικίνδυνη, πανέξυπνη αλλά με ηγετικές ικανότητες καθώς τα μέλη της συμμορίας την εμπιστεύονταν και την άκουγαν... τυφλά. Όπως και ο σύζυγός της, Ν.Κεσίσογλου που έπαιζε το ρόλο του... υπαρχηγού.

Η Κούκιου είχε την ανώτατη εποπτεία κι αναλάμβανε να δώσει τη λύση όταν κάποια μέλη της συμμορίας τσακώνονταν για τη μοιρασιά των κλοπιμαίων.


Πως την βλέπετε την λησταρχίνα στη φωτογραφία; Πάμε παρακάτω.

Η Κούκιου δεν ασχολιόταν μόνο με το να αποτρέπει εντάσεις μεταξύ των μελών της σπείρας αλλά ήταν εκείνη που κανόνιζε τη διανομή των κλοπιμαίων, καθόριζε το μερίδιο του καθενός και έβρισκε αγοραστές για τα κοσμήματα που είχαν βουτήξει.

Ο Κεσίσογλου είχε την ευθύνη για το εκτελεστικό μέρος και αυτός έφερε εις πέρας τις επιχειρήσεις της σπείρας. Σα να λέμε με την... τωρινή γλώσσα ότι η Κούκιου ήταν CEO ενώ ο Κεσίσογλου ήταν COO...

Έτσι για να καταλαβαινόμαστε...

Ο Βάνιας Αμπατιέλος (Έλληνας ομογενής από τη Ρωσία όπως και ο Κεσίσογλου) ήταν εκείνος που εντόπιζε τα σπίτια που θα λήστευαν. Επισκεπτόταν τις υποψήφιες προς λεηλασία οικίες, ρωτούσε αν εκεί ο κ.Ιωαννίδης ή ο κ.Γεωργιάδης και με έντεχνο τρόπο μάθαινε για τα διάφορα διαμερίσματα, ως προς τον πλούτο των ενοίκων, την ύπαρξη σκύλου και κάμποσα ακόμα.

Ακολούθως ο Κεσίσογλου... εφορμούσε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη.

Τελικά η Αστυνομία συνέλαβε την Κούκιου καθώς επίσης και τους Παπάζογλου, Λιάκο και Παπαμιχαήλ, όχι όμως τους Αμπατιέλο και Κεσίσογλου. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ο Κεσίσογλου ήταν σεσημασμένος για διαρρήξεις και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά