Ένα φρικιαστικό έγκλημα- τιμής στην Λακωνία του 1934

Ένα άγριο έγκλημα συνέβη στο χωριό Καστάνια της Λακωνίας, το 1934. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο δολοφόνος αφού πρώτα σκότωσε τη σύζυγό του και έναν που πιθανολογούσε ότι ήταν εραστής της, ακολούθως αυτοκτόνησε



Ο Ευστράτιος Καψάλης είχε βρεθεί στο χωριό του για την βάπτιση του γιου του και μετά την τελετή πήγε στην ταβέρνα του Γ.Μαζαρέα. Άρχισε να πίνει και να κερνά τους συγχωριανούς του που βρίσκονταν στην ταβέρνα.

Εδώ, όμως, υπήρχε ένα πρόβλημα. Οι φήμες ότι ο Καψάλης είχε ερωτικές σχέσεις με την σύζυγο του Μαζαρέα, έδιναν κι έπαιρναν. Και όταν εκείνη εμφανίστηκε και άρχισε να χαριεντίζεται μαζί του, ο Μαζαρέας έγινε έξω φρενών. Κάποια στιγμή έβγαλε το περίστροφό του και με μια σφαίρα στο κεφάλι του Καψάλη, έκανε το πρώτο έγκλημα.


Ακολούθως ανέβηκε στο σπίτι του και φώναξε στη σύζυγό του: "Αφού πρόσβαλες την τιμή μου, θα τον ακολουθήσεις στον τάφο"... Την πυροβόλησε και τη σκότωσε. Ακολούθως, επειδή είχε πρόβλημα στο πόδι (ήταν χωλός) και κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να διαφύγει από την οικογένεια Καψάλη, αυτοκτόνησε!

Απειλήθηκαν μεγάλες φασαρίες στο χωριό. Η μητέρα του Καψάλη, με συγγενείς της πήγαν στην ταβέρνα έχυσαν οινόπνευμα και έβαλαν φωτιά. Οι συγχωριανοί ίσα που πρόλαβαν να την σβήσουν και να τραβήξουν εκτός τα πτώματα του ζεύγους Μαζαρέα που είχαν ήδη ημιαπανθρακωθεί.

Πάντως επειδή ήταν δύο μεγάλες οικογένειες, οι φόβοι για έναρξη βεντέτας ήταν πολύ μεγάλοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά