Η Ελληνίδα που έγινε Σουλτάνα της Ιάβας

Το 1937 η Αθήνα συζητά (αν λάβουμε υπόψη όσα ανέφερε ο Τύπος της εποχής) ένα φλογερό ειδύλλιο. Στο οποίο πρωταγωνιστούσαν μια πλουσιοτάτη Ελληνοπούλα και ο Σουλτάνος της Ιάβα. Και μια ωραία ιστορία...



Κατ' αρχήν όπως βλέπετε η πανέμορφη Ελληνίδα είχε πάει στα χιόνια με τον... μαύρο γόητα. Και πιο κάτω αναφέρεται για τον κεραυνοβόλο έρωτα του μαύρου βασιλέως. Ε δεν τους καθόταν και τόσο καλά να βλέπουν ζευγάρι με... άλλα χρώματα. Είναι φανερό.

Η ωραία Ελληνοπούλα ονομαζόταν Νάντια Βλασώβ. Ο μαύρος Σοεργιουτιλόγκο όπως τον γράφουν ήταν ο Βασιλιάς της Ιάβα. Το πρώτο πρόβλημα που βρίσκουμε είναι πως θυμόταν το όνομά του η Νάντια και κυρίως πως μπορούσε να το λέει χωρίς να μπερδεύεται.

Η Νάντια Βλασώβ σε νεαρή ηλικία



Μάλιστα το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Σεντ Μόριτζ όπου είχαν πάει για σκι. Ο καθένας με διαφορετική παρέα, αλλά όπως διηγήθηκε στην εφημερίδα μια συγγενής της Νάντιας, ένα... ατύχημα ήταν ικανό για να πυροδοτήσει το φιτίλι του έρωτα.

Πως συνέβη αυτό; Οι δύο νέοι όπως έκαναν σκι ξαφνικά συγκρούστηκαν ελαφρά κι έπεσαν κάτω, ο ένας επάνω στον άλλον. Ο Βασιλιάς (είχε στεφθεί πριν από 15 μήνες την βοήθησε να σηκωθεί).

Κάπως έτσι αντάλλαξαν ματιές και στην ώρα του φαγητού και την... επόμενη μέρα ο Βασιλιάς τη ζήτησε σε γάμο! Κάπως βιαστικά δε νομίζετε;

Με το Χ η Νάντισ Βλασώβ στο Σεντ Μόριτζ και τέρμα δεξιά ο Βασιλιάς

Η οικογένεια Βλασώβ ζήτησε πληροφορίες περί τον πολιτισμό της χώρας. Πήρε το ΟΚ στο ότι η Νάντια θα παραμείνει Χριστιανή αλλά και έχει και την ελευθερία να ταξιδεύει όποτε θέλει.

Παραμύθι που λέτε...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά