Οι δύο μαθήτριες που το έσκασαν από την Πάτρα για να... γλεντήσουν

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 1933. Ο σκοπός-αστυφύλακας στην Ομόνοια στεκόταν ήσυχος μέχρι που ένας κύριος του ζήτησε μια χάρη. Να σταματήσει δύο κορίτσια που περιφέρονταν εκεί μαζί με ένα νεαρό και να πάνε όλοι μαζί στο τμήμα. Ο λόγος; Η μία ήταν ανιψιά του και το είχε... σκάσει από το σπίτι της στην Πάτρα.



Το παραπάνω σκίτσο της εφημερίδας αποκαλύπτει πως ακριβώς έγινε η ανακάλυψη των κοριτσιών! Δύο μαθήτριες Γυμνασίου της Πάτρας, αποφάσισαν να αλλάξουν ρυθμό στη ζωή τους. Όπως αποκάλυψαν κατόπιν, πήραν χρήματα κρυφά από τους γονείς τους, επιβιβάστηκαν στο βαπόρι και βρέθηκαν στην Αθήνα για να διασκεδάσουν τις γιορτινές μέρες!!!

Μέσα στο βαπόρι γνώρισαν ένα νέο που τον παρακάλεσαν να τους συνοδέψει μέχρι τα σπίτια των συγγενών τους για να μην είναι μόνες τους. Επιβιβάστηκαν στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, κατέβηκαν στην Ομόνοια και όπως συνέχιζαν το δρόμο τους έπεσαν επάνω στον... θείο της μιας κοπέλας.


Οι κοπέλες έβαλαν τα κλάματα. Την μία την παρέλαβε ο θείος της και την πήγε στο σπίτι του μέχρι να την παραλάβουν οι γονείς της. Η άλλη κοπέλα θα έπρεπε να μείνει στο κρατητήριο μέχρι να φτάσουν οι δικοί της, αλλά στο άκουσμα αυτής της λύσης έβαλε τα κλάματα.

Ζήτησε να την πάνε στο σπίτι μιας γνωστής της μητέρας της. Η οικογένεια ήταν γνωστή στους αθηναϊκούς κύκλους και όταν έγιναν οι κατάλληλες επιβεβαιώσεις, πήγαν εκεί το δεύτερο κορίτσι. Την άλλη μέρα το πρωί την παρέλαβε ο αδερφός της που έφτασε στην Αθήνα από την Πάτρα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά