Ο διαβολικός καρδιοκατακτητής ιερέας Ιωακείμ, που έκανε δύο φόνους

H άστατη ζωή του ιερέα Ιωακείμ Μακρογλίδη, που τελικά έγινε φονιάς, απασχόλησε την Αθήνα κατά τις δεκαετίες '20 και ΄30. Ο παπα-Ιωακείμ είχε δεκάδες ερωμένες και τον έδιωχναν από τις ενορίες οι απατημένοι και έξαλλοι σύζυγοι. Τελικά όλη αυτή η διαδικασία τον οδήγησε σε  διπλό έγκλημα.




Ο... Έλληνας Ρασπούτιν, όπως τον αποκαλούσε ο Τύπος της εποχής, έφυγε με την οικογένειά του από τα Σώκεια της Μικράς Ασίας. Αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του μοναχισμού στο μοναστήρι του Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία. Παρέμεινε επί οχτώ χρόνια, έγινε διάκονος και τέλος, σε ηλικία 30 ετών χειροτονήθηκε ιερέας.

Τότε εγκατέλειψε την Μονή και εγκαταστάθηκε (μαζί με τη μητέρα του και την  αδερφή του) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι.



Στην ίδια περιοχή διορίστηκε ιερέας και άρχισε η... δράση του! Και συγκεκριμένα τα ερωτικά του σκάνδαλα με δεκάδες παντρεμένες κι ανύπαντρες γυναίκες. Στον συνοικισμό εξεγέρθηκαν και ζήτησαν την απομάκρυνσή του.

Η Αρχιεπισκοπή μετέθεσε τον παπα-Ιωακείμ και ταυτόχρονα άρχισε ανακρίσεις. Ο φοβερός Ρασπούτιν δεν άλλαξε τακτική. Σε όποια ενορία κι αν τον πήγαιναν δημιουργούσε διαρκώς έντονα ερωτικά σκάνδαλα. Όπου πήγαινε τον έδιωχναν αφού οι επίτροποι των εκκλησιών αλλά και οι απατημένοι σύζυγοι επαναστατούσαν....

Μα τόσο ασυγκράτητος;

Η Αρχιεπισκοπή τον έθεσε σε αργία. Αυτός άρχισε να εμφανίζεται ως ιερέας της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου.

Έτσι γνώρισε την οικογένεια Αρμάου και αμέσως έκανε σχέσεις με την σύζυγο (σιγά μην έχανε χρόνο...). Υπήρξαν όμως κι άλλες εξελίξεις καθώς η μητέρα του και η αδερφή του δεν άντεχαν την κατακραυγή και τον έδιωξαν από το σπίτι. Ο Έλληνας Ρασπούτιν ζήτησε στέγη από την οικογένεια Αρμάου και του την έδωσαν.

Ο σατανικός ιερέας βεβαίως και συνέχισε τη σχέση του με την Κατίνα Αρμάου. Ο σύζυγός της κατάλαβε τι συνέβαινε αλλά κάθε φορά που έκανε σκηνή, η Κατίνα τον απειλούσε ότι θα έπαιρνε το παιδί και θα έφευγε με τον παπά που επίσης είχε καθημερινές διαμάχες με τον Αρμάο. Κάπως έτσι έκανε τα... στραβά μάτια ο απατημένος σύζυγος μέχρι που ο Ιωακείμ αποθρασύνθηκε τελείως και άρχισε να κάνει ερωτικά παιχνίδια με την Κατίνα μπροστά του.

Ο Αρμάος έκανε μήνυση στην Αρχιεπισκοπή αλλά μέχρι να φτάσει η υπόθεση στον Εισαγγελέα, έγιναν τα φονικά.

Μετά από άγρια φασαρία, ο παπα-Ιωακείμ ανακοίνωσε στον Αρμάο ότι θα φύγει από το σπίτι. Ο ταλαίπωρος απατημένος σύζυγος υπέθεσε ότι θα έφευγε μαζί και η σύζυγός του. Κουβέντα στην κουβέντα, ο Ρασπούτιν έβγαλε το όπλο, πυροβόλησε τον Αρμάο και τον έριξε νεκρό...

Στη συνέχεια αγκάλιασα την Κατίνα και τη φίλησε. Της είπε ότι θα την σκότωνε και θα αυτοκτονούσε. Εκείνη, όταν το άκουσε, έτρεξε να φύγει αλλά ο παπάς πρόλαβε και την πυροβόλησε... Νεκρή και η Κατίνα.

Βεβαίως ο Ιωακείμ δεν αυτοκτόνησε καθώς... τρόμαξε στην ιδέα. Ετσι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά