Ο 70χρονος σάτυρος ζωγράφος στην Αθήνα του 1933

Ήταν 2 Ιουνίου του 1933 όταν μια καλοντυμένη κυρία πέρασε το κατώφλι του 13ου Αστυνομικού Τμήματος για να καταγγείλει ότι ο 70χρονος ζωγράφος, Λουκάς Κρίνος, αποπλάνησε τις δύο ανήλικες κόρες της. Η υπόθεση αναστάτωσε την Αθήνα.



Αριστερά στη φωτογραφία βλέπετε τον 70χρονο καθηγητή Ιχνογραφίας και Καλλιγραφίας, ο οποίος όπως αποδείχθηκε είχε μετατρέψει σε... κολαστήριο για τα δύο ανήλικα κοριτσάκια του το ατελιέ του στην οδό Μύσωνος 53 στην Αθήνα.

Για την ιστορία, το αποτέλεσμα στο google maps βγάζει αυτό το σπίτι που μπορείτε να δείτε αν πατήσετε το σύνδεσμο!!! Πιθανότατα να διατηρείται ακόμα.

Πάμε παρακάτω. Ο Κρίνος δίνοντας καραμέλες και χρήματα στα κορίτσια, τα καλούσε στο ατελιέ και ζητούσε να βγάλουν τα ρούχα τους. Και στη συνέχεια προχωρούσε σε ανάρμοστες πράξεις...


Στη συνέχεια με απειλές τα απέτρεπε από το να μαρτυρήσουν αυτό που περνούσαν. Μόνο που το μεγαλύτερο από τα κορίτσια δεν άντεξε και μίλησε.

Ο 70χρονος ζωγράφος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι τα κορίτσια γδύνονταν μόνα τους καθώς ο ίδιος ήθελε απλά να τα ζωγραφίσει. Επέμενε μάλιστα ότι πολλές φορές οι ζωγράφοι γδύνουν νεαρά παιδιά για να ζωγραφίζουν αγγελάκια!!!

Όταν όμως παρουσιάστηκε η ιατροδικαστική εξέταση περί κακώσεις της μιας ανήλικης και περι σημαδιών απόπειρας βιασμού της άλλης... κατάπιε τη γλώσσα του.

Έστω κι αν απειλούσε ότι θα προχωρούσε σε μηνύσεις περί συκοφαντίας.

Πάντως μια θεία των κοριτσιών, πριν γίνει η καταγγελία είχε συναντήσει τον Κρίνο στο δρόμο και του είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έβρισκε το μπελά του από τη μήνυση που θα γινόταν. Ο ίδιος της ζήτησε να μεσολαβήσει προκειμένου να μην προχωρήσει αυτή η ιστορία γιατί θα τον κατέστρεφε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά