Η ξανθιά γόησσα κατάσκοπος που συνέλαβαν οι Γάλλοι

Την ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ανέφεραν οι εφημερίδες το 1938. Και περισσότερο στέκονταν στην παρουσία μιας πανέμορφης κατασκόπου, Γερμανίδας, που δούλευε στην Γαλλία ώστε να μαζέψει πληροφορίες, αλλά την συνέλαβαν. Το όνομά της; Ειρήνη Λάουτμαν



Στην Ευρώπη... μυρίζει πόλεμος και η κατασκοπία δίνει και παίρνει. Μη ξεχνάτε ότι δεν βρισκόμαστε παρά στα πρόθυρα της έναρξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου καθώς αναφερόμαστε σε γεγονότα που έγιναν το 1938.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, η εφημερίδα, σε σιδηροδρομικό σταθμό στα σύνορα Γερμανίας- Γαλλίας, έγινε ανταλλαγή κατασκόπων που είχαν συλληφθεί.

Τέσσερις με τέσσερις... Μόνο που ανάμεσα στους τέσσερις Γερμανούς υπήρχε και μια πανέμορφη γυναίκα, σατανική όμως, η Ειρήνη Λάουτμαν


Βεβαίως ο τίτλος αναφέρεται μόνο στην... Γερμανίδα γόησσα αλλά μέσα στο κείμενο διαβάσαμε ότι υπήρχαν και άλλοι τρεις συμπατριώτες της κατάσκοποι στην ανταλλαγή.

Μάλιστα όπως γράφει ο ελληνικός Τύπος, η Λάουτμαν είχε την ευθύνη συλλογής πληροφοριών για την γραμμή Μαζινό των Γάλλων.

Επίσης ήξερε να κινείται άριστα στα... γαλλικά σαλόνια καθώς συμπεριφερόταν ως πραγματική Παριζιάνα, άλλωστε φρόντιζε αντίστοιχα και το ντύσιμό της.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά