Όταν η Σέρβικη ομάδα "Μακεδονία" έπαιξε φιλικά με Άρη και Ηρακλή!!!

Πως τα φέρνει η ζωή και τι... μπορείς να βρεις σε παλαιότερα δημοσιεύματα! Στην εφημερίδα "Αθλητική Επιθεώρηση" και σε δημοσίευμα του Δεκεμβρίου του 1924 βρήκαμε ένα... ιστορικό ντοκουμέντο. Στην Θεσσαλονίκη είναι βρεθεί η ομάδα της Σερβίας "Μακεδονία" (με έδρα τα Σκόπια) που μαζί με την Σπορτίβ (από την ίδια χώρα) αντιμετώπισαν σε φιλικούς αγώνες τον Άρη και τον Ηρακλή.


Γυρίζουμε 95 χρόνια (και 4 μήνες) πίσω το χρόνο και βρίσκουμε μια τρομερή είδηση!!! Μπορείτε να το αναλογιστείτε; Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε μια ομάδα από την γειτονική χώρα που ονομαζόταν "Μακεδονία" για να αντιμετωπίσει τον Άρη και τον Ηρακλή. Βάλτε στο μυαλό σας τι έγινε με τη συμφωνία των Πρεσπών, με όσα λέγονται για το όνομα, με τα συλλαλητήρια και θα καταλάβετε πόσο... ιστορικό είναι αυτό το ντοκουμέντο. Και πόσο παράξενο ταυτόχρονα...

Πάμε λοιπόν στο πρώτο ιστορικό στοχείο:

  
Όπως διαβάζετε στον πρόλογο η Σερβική Ομοσπονδία έφερε βαρέως την ήττα της ομάδας "Περιστέρι" από τον Άρη σε φιλικό αγώνα και κατέβασε ένα επίλεκτο σύνολο. Από την "Σπόρτιβ" και την "Μακεδονία" (...) που είχαν έδρα στα Σκόπια ώστε να αντιμετωπίσουν τον Άρη (29/11/1924) και τον Ηρακλή (30/11/1924).

Για την ιστορία ιδού και η σύνθεση του Άρη και των Σέρβων.


Επίσης μετά τον Άρη οι Σέρβοι αντιμετώπισαν και τον Ηρακλή όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω απόκομμα.


Και καταλήγουμε (για αρχειακούς και ιστορικούς λόγους) με τη σύνθεση του Ηρακλή.


Πραγματικά... Δεν είναι τρομερό να το διαβάζεις;;;;

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά