Ο ψυχοπαθής που ήθελε να σκοτώσει τον αδερφό του αλλά σκότωσε τον γιατρό του!

Ιούνιος 1933. 'Ωρα 21:30. Ο γιατρός, Κωνσταντίνος Μπαλοδήμος, ιδιοκτήτης κλινικής στην οδό Ευγενίου Καραβία στα Κάτω Πατήσια, εξέρχεται από το σπίτι του στην οδό Πιπίνου. Ένας άντρας του επιτίθεται και τον μαχαιρώνει πολλές φορές με μανία, στο στήθος. Ο γιατρός πέφτει νεκρός.



Μετά από λίγη ώρα ένας 27χρονος άντρας, ονόματι Σταυρόπουλος παρουσιάζεται στο 7ο Αστυνομικό Τμήμα και παραδίδεται! Δηλώνει δράστης του φονικού. Και κυρίως ότι είχε στόχο να σκοτώσει τον αδερφό του, αλλά... θόλωσε και δολοφόνησε τον γιατρό.

Ο Σταυρόπουλος είχε καταγωγή από τον Πύργο. Είχε παρουσιάσει ψυχοπάθεια και τον έστειλαν στο Δρομοκαϊτειο απ' όπου πήρε εξιτήριο, πλήρως θεραπευμένος όπως έλεγε το χαρτί μετά από χρόνια κι επέστρεψε στον Πύργο. Ο πατέρας του είχε πεθάνει από καρκίνο ενώ ο ίδιος ζούσε με τη μητέρα του. Ο αδερφός του ήταν εύπορος καθώς είχε μια πετυχημένη επιχείρηση με έπιπλα.

Κατά την επιστροφή του στον Πύργο ο Σταυρόπουλος χτυπήθηκε από φυματίωση. Πήγε στην κλινική του Κ. Μπαλοδήμου όπου οι θεραπείες απέδωσαν και γιατρεύτηκε. Κατόπιν εισήχθη στο σανατόριο στον Διόνυσο όπου και τον επισκεπτόταν ο Μπαλοδήμος.

Κάποιες φορές ο αδερφός του, έστελνε χρήματα. Κάποιες όχι... Στο τέλος τον εγκατέλειψαν, χωρίς λεφτά και με τον οργανισμό του να έχει εξασθενίσει από τη φυματίωση με αποτέλεσμα να παρουσιάσει νέα συμπτώματα ψυχοπάθειας.


Στην κλινική άρχισε να επιτίθεται στους νοσοκόμους, στους ασθενείς αλλά και στον ίδιο τον Μπαλοδήμο ο οποίος του ζήτησε να εγκαταλείψει την κλινική. Ο Σταυρόπουλος έμεινε στο δρόμο, ασθενικός και με 100 δραχμές στην τσέπη.

Κίνησε προς την οδό Κολοκοτρώνη, αποφασισμένος να σκοτώσει τον αδερφό του. Στη διάρκεια της διαδρομής κουράστηκε και στάθηκε στις 5 το απόγευμα σε ταβέρνα της οδού Πιπίνου όπου άρχισε να πίνει... Μέχρι τις 9 το βράδυ έπινε όταν κι εξήλθε έχοντας... ξεχάσει (από το μεθύσι) που ήθελε να πάει...

Τελικά την... έστησε στον γιατρό και τον σκότωσε. Θλιβερή ιστορία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νότιο Σουδάν: Από τα καμπ συγκέντρωσης προσφύγων στην αποθέωση στο Παρίσι

Jarmila Kratochvilova: Πιάστε τη αν μπορείτε!

Το παζλ του πλανήτη: Οι χώρες που έχουν πρόβλημα αναγνώρισης!