Ο βιβλιοπώλης και η Ουγγαρέζα χορεύτρια, προηγήθηκαν της... Σάντα Τσικίτα!

Το 1953 μεταφέρθηκε στους κινηματογράφους η θεατρική παράσταση "Σάντα Τσικίτα" με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Λογοθετίδη και την Ίλια Λιβυκού. Την υπόθεση λίγο πολύ οι... μυημένοι τη γνωρίζετε αλλά αν όχι, διαβάστε την εδώ. Εμείς πάντως, ψάχνοντας, βρήκαμε μια υπόθεση που πιθανώς ενέπνευσε το σενάριο! Συνέβη 19 χρόνια πριν (1934) με πρωταγωνιστή έναν παντρεμένο βιβλιοπώλη και μια Ουγγαρέζα χορεύτρια.



Βεβαίως δεν μοιάζει στο....100% αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Ο βιβλιοπώλης Παυσανίας Ζάκκας, που διατηρούσε κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου, ήταν παντρεμένος με την κόρη του Ειρηνοδίκη Θηβαίου, Αγγελική. Μάλιστα είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά και ήταν πολύ ευτυχισμένοι.

Όμως ο... διάολος δεν άργησε να μπει μέσα του. Ένα βράδυ, πήγε με τους φίλους του στο κέντρο "Χόλιγουντ" στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για διασκέδαση. Τότε γνώρισε για πρώτη φορά την Ουγγαρέζα χορεύτρια, Εύα Σπρέγγεν που εργαζόταν στο κέντρο. Δεν πέρασε λίγος καιρός και ο έρωτας φούντωσε σε τέτοιο βαθμό που ο Ζάκκας εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη κι έσπευσε να μείνει με την Εύα.



Η κ.Ζάκκα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Αφού πρώτα απέτυχε να πείσει το σύζυγό της να σταματήσει να ξενοκοιτάει (και να ξενο.... κάτι άλλο τέλος πάντων) στο τέλος κατέφυγε στην αστυνομία. Κάπως έτσι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ο Παυσανίας και η Εύα και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Ο Ζάκκας καταδικάστηκε με δίμηνη φυλάκιση και η Εύα με μηνιαία.

Βρέθηκε "γαμπρός" για λευκό γάμο

Παρόλ' αυτά όμως δεν σταμάτησαν να βλέπονται. Η σύζυγος κατέφυγε σε άλλα μέσα καθώς πήγε στην υπηρεσία αλλοδαπών (το λεγόμενο "αλεπουδών" που έλεγε η Λιβυκού στο έργο) και κατάφερε να μην ανανεωθεί η άδεια παραμονής της Ουγγαρέζας χορεύτριας.

Ο Ζάκκας όμως είχε έτοιμη απάντηση! Βρήκε τον Χρήστο Καραγιαννόπουλο, υπάλληλο της χαρτογραφικής υπηρεσίας στρατού, του έδωσε 10 χιλιάδες δραχμές και τον έπεισε να παντρευτεί την Εύα. Υπό τον όρο, όμως, ότι δεν θα ήταν κανονικός, αλλά... λευκός ο γάμος!

Τα κατάφερε έτσι, να κρατήσει την αγαπημένη του στην Ελλάδα. Ο Ζάκκας έγινε και κουμπάρος και ακολούθως εγκαταστάθηκαν με την Εύα σε οικία στην οδό Θεσπιέων 9 στο Μεταξουργείο.

Η σύζυγος δεν άργησε να ανακαλύψει την ερωτική φωλιά του άντρα της και πήγε πάλι με την αστυνομία όπου (πάλι) τους συνέλαβαν επ' αυτοφώρω!!!

Δικαστήριο- κωμωδία

Όπως σημειώνει η εφημερίδα η υπόθεση αυτή απασχόλησε για... δέκατη φορά την αστυνομία που για ένα διάστημα δεν είχε άλλη δουλειά από το να ασχολείται με το ζεύγος Ζάκκα- Σπρέγγεν.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν... λεπτομέρειες σπαρταριστές ενώ ο δικαστής επέμενε στο ζήτημα της "αγοράς" του συζύγου. Ο δε Καραγιαννόπουλος ήταν εκεί, επίσης κατηγορούμενος, ως συνεργός στη μοιχεία.

Τελικά ο βιβλιοπώλης και η χορεύτρια καταδικάστηκαν σε μηνιαία φυλάκιση έκαστος αλλά με το δικαίωμα εξαγοράς. Ο Καραγιαννόπουλος αθωώθηκε.

Κι έμεινε η κατακαημένη σύζυγος να απειλεί τον άπιστο Ζάκκα με μηνύσεις.

Στο θέμα της εξαγοράς ώστε να παραμείνει η αλλοδαπή χορεύτρια στην Ελλάδα για τον... ερωτοχτυπημένο άντρα, ταιριάζει απόλυτα το σενάριο της ταινίας Σάντα Τσικίτα


Που αρχίζει με ένα υπέροχο βαλς από τον Τώνη Μαρούδα: Το Μουράγιο...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά