Ο λόγος του Χίτλερ την πρωτομαγιά του 1934 στους Γερμανούς!

Πρωτομαγιά του 1934... Η Γερμανία κατόπιν εντολής του Χίτλερ την αντιμετωπίζει ως εθνική εορτή. Και ο Γερμανός δικτάτορας εκφωνεί έναν πανηγυρικό λόγο προσπαθώντας να ανυψώσει το ηθικό των συμπατριωτών του που αισθάνονταν ταπεινωμένοι από την ήττα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι εμείς που ξέρουμε τι... ακολούθησε, λίγα χρόνια μετά τον λόγο, ανατριχιάζουμε διακρίνοντας στα όσα είπε, τις προθέσεις του.


"Η νέα Γερμανία, οφείλει να πραγματοποιήσει τους διακαείς πόθους πολλών γερμανικών γενεών" είπε ο Χίτλερ και πρόσθεσε: "Αν θελήσουμε να πραγματοποιήσουμε την ύπαρξη μιας Γερμανίας πλήρους ισχύος, τάξεως και πίστεως επί το μέλλον, πρέπει να έχουμε πρωτίστως νεολαία ποτισμένη με όλες αυτές τις αρετές. Πρέπει να έχετε στη ψυχή σας το συναίσθημα της κοινότητας από την παιδική σας ηλικία, ώστε όταν γίνετε άνδρες ώριμοι να είστε μια ενωμένη κοινότητα Γερμανών ανδρών. Προσπαθήστε να φανείτε αντάξιοι μιας μεγάλης Γερμανίας".

Πριν τον Χίτλερ, ο υπουργός προπαγάνδας του Ράιχ, Γιόζεφ Γκέμπελς είχε αναφέρει τα εξής: "Η Κυβέρνηση αφιερώνει όλες τις προσπάθειές της στην εκπαίδευση της νεολαίας επί του πνεύματος του νέου Κράτους, της νέας εθνικής οικονομίας, της νέας εκπαίδευσης όπως και να προσδώσει τη νέα δύναμη για να αναλάβει αργότερα στα χέρια της τα πεπρωμένα του Ράιχ".


Ομολογουμένως τα λόγια αυτά διαβάζονται από εμάς και ανατριχιάζουμε καθώς γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι σκοποί τους και τι επακολούθησε μετά από μια πενταετία.

Η πρωτομαγιά γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια. Ομάδες εργατών βάδιζαν προς το αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ. Δεκαεννέα φάλαγγες έκαναν παρέλαση από δύο ώρες στους σημαιοστολισμένους δρόμους υπό τις επευφημίες του πλήθους. Μιλάμε για δύο εκατομμύρια άτομα, όχι αστεία.

Στο Τέμπελχοφ ο Χίτλερ έβγαλε νέο λόγο: 

"Η Γερμανία αν και δεν προκάλεσε τον πόλεμο κατέστη θύμα αυτού! Επί μια δεκαπενταετία οι Γερμανοί συντετριμμένοι και βαθύτατα συγκλονισμένοι βρέθηκαν μπροστά σε ερείπια. Σήμερα ο γερμανικός λαός γνωρίζει ότι δια του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος η θέλησή του επικράτησε των δυνάμεων της αθλιότητας. Η θέληση αυτή είναι αιώνια και είναι συμφυής σε παν υγιές δημιούργημα επί της γης. Η μεγαλύτερη συμφορά ήταν η ανεργία που δημιουργήθηκε συνεπεία της αφροσύνης των συνθηκών της ειρήνης και επιδεινώθηκε εκ της ανικανότητας και της αδυναμίας των πρώτων μεταπολεμικών γερμανικών Κυβερνήσεων. Αλίμονο όμως!!! Η Γερμανία ακόμα και σήμερα δεν κατάφερε να απαλλαγεί από αυτή τη μάστιγα. Οπωσδήποτε, μόνο αυτό μπορώ να τονίσω: Θα καταπολεμήσουμε το κακό στη ρίζα του. Η μοναδική μας φροντίδα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας"

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά