Το κουτσομπολιό της γειτονιάς έφερε τα εγκλήματα στην επιφάνεια

Ένα τρομερό περιστατικό με θύματα ένα αγέννητο βρέφος και μια νέα κοπέλα, ανακαλύφθηκαν χάρη στα κουτσομπολιά στη γειτονιά στο Μπαρουτάδικο του Αιγάλεω. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '30 και η ιστορία είναι συγκλονιστική




Δεκέμβριος του 1933, πρωί, ημέρα Πέμπτη. Έξω από την φτωχική μονοκάμαρη οικία της χήρας Δαρμάρα στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, παρκάρει ένα αυτοκίνητο. Ο σοφέρ και ο συνοδηγός βγαίνουν. Τοποθετούν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ένα φέρετρο. Μπαίνουν στο αυτοκίνητο όπως και η Δαρμάρα μαζί με την κόρη της Σταματία και απομακρύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον Πειραιά.

Το μεσημέρι επιστρέφουν. Οι γείτονες που είχαν δει τι συνέβη ρωτούν τη χήρα κι εκείνη τους απαντά ότι η μεγαλύτερη κόρη της, Μαρία, είχε πεθάνει απο φυματίωση. Όμως ο μυστηριώδης τρόπος που έγιναν όλα αυτά το πρωί κίνησαν τα κουτσομπολιά της γειτονιάς. Ότι δηλαδή η Μαρία δεν είχε πεθάνει απο φυματίωση αλλά εξαιτίας άμβλωσης που είχε κάνει για να απαλλαγεί από τον καρπό του έρωτά της με τον μνηστήρα της.

Κι όμως τα κουτσομπολιά αποδείχθηκαν βάσιμα.


Η Μαρία είχε μνηστευθεί τον Πάτροκλο Βουρλάκη τον οποίο γνώρισε λίγο μετά την μετακόμιση της οικογένειας από το Περιστέρι στο Αιγάλεω, αφότου πέθανε ο πατέρας τους. Όλοι τον χαρακτήριζαν καλό και τίμιο παιδί ο οποίος είχε τάξει γάμο στην Μαρία. Μάλιστα οι δύο νέοι προχώρησαν σε αρραβώνα και έκτοτε ο Πάτροκλος έμενε τακτικά στο σπίτι της οικογένειας, περιμένοντας να μαζέψει λεφτά για να παντρευτούν.

Όμως τα πράγματα άρχισαν να γίνονται άσχημα όταν η Μαρία χτυπήθηκε από φυματίωση. Η μητέρα της και ο αγαπημένος της ήταν κοντά της και την περιποιήθηκαν αλλά το πρόβλημα δεν έφυγε τελείως. Η νέα κοπέλα αδυνάτισε πολύ και το πρόσωπό της γέρασε σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οχτώ μήνες αργότερα η οικογένεια Δαρμάρα προσκλήθηκε σε φιλικό γεύμα στην Αθήνα. Η Μαρία ήπιε πολύ. Όπως επέστρεφαν στο σπίτι η Μαρία, μεθυσμένη όπως ήταν  άρχισε να φιλάει τον Πάτροκλο. Και κάπως έτσι... επήλθε το μοιραίο στους αγρούς.

Όταν συνήλθαν, αποφάσισαν να μην ανακοινώσουν τίποτα στην μητέρα της Μαρίας και να επισπεύσουν το γάμο. Ο χρόνος περνούσε, όμως και γάμος δεν φαινόταν στον ορίζοντα. Η Μαρία αποκάλυψε το μυστικό της στη μητέρα της ότι βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της κυήσεως.

Η Δαρμάρα μαζί με την Μαρία επισκέφτηκαν στο Περιστέρι την μαία Ειρήνη Βαρβαρή και την Βασιλική Ζαχαρίου οι οποίες προχώρησαν στην άμβλωση. Το έμβρυο παρελήφθη και ήταν νύχτα όταν το έθαψαν στην αυλή του σπιτιού τους.

Την επόμενη μέρα το πρωί η Μαρία είχε έντονους πόνους. Παρουσίαζε σημεία μόλυνσης και υψηλό πυρετό. Οι πόνοι έγιναν αφόρητοι και η νεαρή κοπέλα φώναζε με απελπισία, παρακαλώντας τον Θεό να τη λυτρώσει....

Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε ο μνηστήρας της την πήγε στο νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Η Μαρία έφυγε από τη ζωή.


Οι αστυνομικοί έσκαψαν στην αυλή του σπιτιού και ανέσυραν το πτώμα του εμβρύου το οποίο και έστειλαν στον ιατροδικαστή. Ζήτησαν επίσης την εκταφή του πτώματος της Μαρίας.

Οι δύο μαίες συνελήφθησαν. Κατέθεσαν ότι προχώρησαν στην άμβλωση για να σώσουν την Μαρία...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά